donderdag 7 mei 2009

donderdag 7 mei

Beste ouder(s),

Zoals u thuis al zag, hadden de kinderen vandaag taartjes mee. Deze morgen kwam bakker Hendrik op bezoek. Hij had twee hele grote bakken mee. Wat zou daar in zitten?
Nieuwsgierig keken de kinderen wat de bakker allemaal uit de bakken haalde.


Als eerste haalde hij er echte bakkersmutsen uit. De kinderen mochten allemaal een muts opzetten. Hij vertelde dat de mutsen nodig waren voor de hygiƫne. Zonder die muts kunnen haartjes in het deeg vallen en dat zou natuurlijk niet zo lekker zijn.
Kijk maar eens naar onze trotse bakkertjes...

Na de bakkersmutsen haalde de bakker taartjes uit. Het waren soesjes. Hij legde de soesjes op de tafel en zei "met deze taartjes gaan wij zwaantjes maken". Geduldig toonde hij hoe je met een soesje een zaantje kon maken. Hij toonde de kopjes, maakte de vleugeltjes, vulde het zwaantje op en werkte het af. Dit is het eindresultaat.


Toen kwam de grote verrassing.
De bakker nam een taartendoosje en vroeg wat daar in moest. De kinderen antwoordden zelfzeker 'taartjes natuurlijk'. Hij deed het doosje open en tot onze grote verbazing zaten er al taartjes in. 'Jullie krijgen van mij allemaal zo'n doosje', zei hij. Toen werd het stil, de kinderen waren reuzeblij met hun taartjes. Hij plaatste alle zwaantjes op een papiertje en stopte in elke doos een zwaantje. Nu was het doosje vol.

Misschien zag dit er al helemaal anders uit toen uw zoon/dochter met het doosje thuis kwam :-)

Na het vullen van de taartjes zei de bakker, 'maar natuurlijk willen jullie nog eens proeven'. 'Jaaaa', riepen de kinderen uit. 'Ah, dan maken we nog een taartje', zei de bakker.

Terwijl de bakker aan het werk was zat Marie stiekem met haar likkepot in de slagroom. Toen de bakker haar zei dat ze even moest wachten reageerde ze 'maar ik kom er niet aan hoor'. 'Nee' zei de bakker, 'je vinger beweegt vanzelf'. 'Ja', zei Marie en ze begon luid te lachen.

Hij maakte nog een taartje met pudding, slagroom, chocoladeschilfers en een blaadje. Dat taartje mochten de kinderen op eten. Bij sommige kinderen hing de slagroom bijna tot over hun oren :-)

Na het bezoek van de bakker gingen we turnen. En daarna mochten we nog iets bakken. Maar wat we toen gebakken hebben, zal u zien op 10 mei :-)
PS: De kinderen kijken uit naar Moederdag, feest voor onze mama's. Ze hebben al heel veel gewerkt en kennen hun versje al goed.
Spannend.....
Voor meer foto's zie picasa webalbum. In de rechter kolom op deze site kunt u het album openen. Foto's zijn vanaf daar ook te downloaden op u pc.
Aarzel niet om me een vraag te stellen of reactie te geven.
Groetjes
juf Kimberly

Geen opmerkingen: